Gebroeders Blaak

Van der Valk Theaterhotel Almelo

Al sinds de première in 1979 is ‘Canto Ostinato’ van Simeon ter Holt een enorm succes. Dit beroemdste Nederlandse klassieke muziekstuk is om bij weg te dromen. Zowel zittend als liggend kunt u zich overgeven aan de rustgevende klanken van de ‘Canto Ostinato’, waarbij kabbelende ritmes zich ontplooien tot de mooiste en ontroerendste melodieën. Lunchconcert - reprise Lees verder

Al sinds de première in 1979 is ‘Canto Ostinato’ van Simeon ter Holt een enorm succes. Dit beroemdste Nederlandse klassieke muziekstuk is om bij weg te dromen. Zowel zittend als liggend kunt u zich overgeven aan de rustgevende klanken van de ‘Canto Ostinato’, waarbij kabbelende ritmes zich ontplooien tot de mooste en ontroerendste melodieën. De componist spreekt zelf niet van een concert, maar van een ritueel, vooral omdat hij de uitvoerders vrij laat om te bepalen hoe het werk wordt uitgevoerd en hoelang het duurt.

Dit concert is dan ook toegankelijk voor iedereen, waarbij de luisteraar inspiratie en rust zal vinden; zitten op een stoel of liggend op een zelf meegebracht matje en/of kussen rondom de vleugels.

Het werk is zelden tot nooit te beluisteren in Twente en daarom des te mooier dat de door de wolgeverfde uitvoerders van dit werk, pianoduo Martijn en Stefan Blaak, dit in het Theaterhotel komt spelen op twee prachtige vleugels.

Aansluitend aan het concert verzorgt het Theaterhotel een heerlijke lunch.


Schouwburgplein 1, 7607 AE Almelo