:

Blog koopzondag in Almelo: heanig an.

Gratis parkeren en shoppen of een terrasje pakken met de rust van het weekend. Dat is de koopzondag in Almelo. Geen stress, maar chill. Niet meer de keuze moeten maken tussen zaterdag je kind naar de voetbal brengen of lekker winkelen. Geen haast, maar tied zat. Nou ja, tussen 12:00 en 17:00 dan. 

Afgelopen zondag heb ik opnieuw ervaren hoe relaxed de koopzondag in Almelo ook alweer was. Na een ruimschoots vullende sushilunch, stelde ik voor aan mijn vriendin om nog even de nieuwe Cotton Club te bezoeken. Ze opperde dat het zondag was, waarna ik met een grijns en wiebelende wenkbrauwen a la Shin Chan antwoordde: 'Dat klopt. Koopzondag.' 

Dus zo gezegd, zo gedaan. Er is weinig zo ontspannend als winkelen op een mooie zonnige herstmiddag in het weekend zonder de marktdrukte. Begrijp me niet verkeerd, ik ben dol op de markt, maar soms is shoppen in rust juist wat ik wil. Eerlijk gezegd is dat meestal wat ik wil. Verstand op nul en lekker stofjes voelen. En dan niet doordeweeks in alle haast nog even na het werk vlak voor sluitingstijd.

Voor iedereen met een agenda is de koopzondag een uitkomst. Als de drukte van de week is weggeëbt, grijp dan de kans om lekker te ontspannen in de binnenstad. Ervaar de sfeer van rust en gemoedelijkheid, als een bootje dat voortkabbelt op zachte golven. 

Relax en doe heanig an. 


PS: sommige winkels zijn niet open tijdens de koopzondagen. Check de website of Facebookpagina van je favoriete winkel om niet voor verrassingen te staan.