:

Tentoonstelling 94: Sulaiman Ali, Dinie Wikkerink, Theo Wolvecamp

Sulaiman Ali, Syrische kunstenaar, vluchtte naar Hengelo OV na vernietiging van zijn kunstwerken in Syrië. Dinie Wikkerink toont lichtgevende foto's, en Theo Wolvecamp's originele werken op papier zijn te koop, ter ere van de 75e verjaardag van de COBRA-groep. Lees verder

Sulaiman Ali, Syrische kunstenaar, vluchtte naar Hengelo OV na vernietiging van zijn kunstwerken in Syrië. Dinie Wikkerink toont lichtgevende foto's, en Theo Wolvecamp's originele werken op papier zijn te koop, ter ere van de 75e verjaardag van de COBRA-groep.

Sulaiman Ali

Sulaiman Ali, geboren in 1957 te Damascus (Syrië) was in zijn geboorteland een zeer vooraanstaande kunstenaar met vele tentoonstellingen op zijn naam. Zijn huidige kunstwerken zijn abstract maar zoals vele goede schilders is Sulaiman Ali begonnen met het schilderen van figuratieve werken. Tijdens de oorlog in zijn land werd in 2021 de wijk waarin zijn huis en atelier gevestigd waren gebombardeerd en werden zijn kunstwerken voor deel groot deel vernietigd. Vanaf 2017 woont Sulaiman Ali met zijn echtgenote Aïda in Hengelo OV. Na een periode waarin schilderen niet mogelijk was, heeft hij weer een atelier en daarmee zijn schilders ritme opnieuw gevonden. Tijdens de feestelijke opening zal een boek over Sulaiman Ali worden gepresenteerd waarvan de eerste uitgave in ontvangst zal worden genomen door Cultuurwethouder Margreet Overmeen-Bakhuis.

Dinie Wikkerink

Al tijdens haar studie aan de AKI werd duidelijk dat Dinie Wikkerink niet werd aangetrokken door de spectaculaire vernieuwende onderwerpen maar juist aandacht heeft voor de dagelijkse dingen om haar heen. Met licht creëert ze beelden die tijdloos zijn en zich kenmerken door schoonheid en troost. Licht is het belangrijkste gereedschap. Haar camera is de stille getuige. Lichtplekken die herinneringen oproepen en gewone dingen die door het licht een beeldende inhoud krijgen. Voor deze expositie heeft ze een selectie gemaakt uit haar werk. Het is een verzameling foto’s met licht in de hoofdrol.

Theo Wolvecamp

75 jaar geleden, in 1948, werd in Parijs de bekende COBRA groep opgericht. Een avant-gardegroep welke van grote invloed zou worden op de schilderkunst na 1950. Een van de leden was Theo Wolvecamp (1925-1992) uit Hengelo. Hij was met de IJslander Gudnasson en de Deen Bile de meest abstracte schilder van de COBRA groep. Tijdens deze tentoonstelling zijn in de Galerij van Kunsthal Hof 88 originele werken op papier te zien welke tevens te koop zullen zijn.

Bron: Uit in Almelo

Alle data