:

Goede voornemensspecial: gezondheid op één

Toegegeven, al die chocola, kniepertjes, oliebollen, appelbeignets, garnalencocktails, taartjes, champagne en wijn, kerstkransjes, pepernoten en koffiespecials waren heerlijk. Ze waren het waarschijnlijk meer dan waard. Maar misschien heb je ergens de afgelopen paar dagen toch dat opgeblazen gevoel gemerkt of voel je dat die mooie broek net wat strakker zit dan normaal.  

Geen zorgen, da's menselijk. En eerlijkheid gebiedt te zeggen dat de mens van nature streeft naar balans. Homeostase. Dus tijd om het evenwicht te hervinden.  

Maar hoe? Januari is de maand waarop veel mensen de teugels aantrekken en op de gezondheid letten. Minder koekjes en chocola en wat meer gezonde groentjes. Ook de binnenstad heeft een paar mooie winkels waar je je kan laten inspireren en waar je letterlijk omringd bent door gezondheid.  

Hans Natuurvoeding 

Op zoek naar onbespoten groenten en fruit, verzorgingsartikelen op natuurlijke basis of rauwe honing? Han's Natuurvoeding heeft 't, en meer. Neem een kijkje in deze bijzondere winkel aan de Schuttenstraat 4 en laat je inspireren.  

Holland & Barrett. 

Vroeger stond deze keten in Nederland bekend als De Tuinen. Je kan er niet alleen terecht voor een zeer ruim assortiment aan voedingssupplementen en verzorgingsartikelen, ook bieden zij een gratis gezondheidsgesprek en –advies aan van 15 minuten via de website. Tijdens dit gesprek kun je je klacht bespreken en een advies te horen krijgen van één van Holland & Barrett's Health & Happiness coaches. Holland & Barrett bevindt zich aan de Grotestraat 44. 

Torino 

Bij Chocolaterie, koffie- en theespeciaalzaak Torino denk je misschien niet meteen aan gezond. Maar laten de goede kwaliteit koffiebonen (deze worden gratis voor je gemalen) en losse thee boekdelen spreken. Goeie kwaliteit die je proeft! Torino bevindt zich aan de Koornmarkt 27.