:

Gratis activiteiten voor kinderen en jongeren

In Almelo is er van alles te doen, voor nop. Een gratis activiteit hoeft daarom niet beperkt te worden tot het zoveelste rondje wandelen door de wijk. De bibliotheek Almelo heeft een paar leuke activiteiten in de planning staan die geschikt zijn voor kinderen! Supergezellig en leerzaam.

Neon-objecten maken (27 februari). Geschikt voor kinderen en jongeren tussen de 10 en 14 jaar. Bij deze workshop maak je je eigen neon-object. Je kiest de vorm zelf en gaat aan de slag! Kijk hier voor meer informatie.

3D-print workshop (2 maart). Geschikt voor iedereen tussen de 10 en 14 jaar. Maak je eigen 3d-sleutelhanger met de 3d-printer die de bieb rijk is. Wat zo’n printer allemaal kan? Veel. Check de Youtube-video die afgelopen Valentijnsdag is gemaakt. Het hartje is een boekenlegger die 14 februari verkrijgbaar was in de bieb. Kijk hier voor meer informatie.


Bewegende robots programmeren (25 maart). Programmeren kun je leren, ook tussen de 4 en 6 jaar. Spelenderwijs gaan kinderen aan de slag met de kleuren van het bekende Twister. Leeservaring niet vereist! Kijk hier voor meer informatie.