:

Grijp de kans voor tweedehands

December is duur. Linksom of rechtsom rollen de euro's zo uit je portemonnee zonder dat je er erg in hebt. Vooral in deze tijd liggen verleidingen overal op de loer waardoor je meer kan uitgeven dan je gepland had. Een sneeuwpop-lavalamp ziet er nu eenmaal schattig uit en jij kan het ook niet helpen dat uitgerekend nu de Likeur 43 en opa's favoriete whisky in de aanbieding zijn. Een vriend of vriendin die nog even naar de Duitse kerstmarkt wil? Tuurlijk, die is er ook maar één keer per jaar.


En zo heb je aan het einde van je geld een stukje maand over en kom je tot het teleurstellende besef dat leuke cadeaus kopen voor het kerstdiner er helaas niet meer in zit.

Of toch wel!

Tweedehands is het toverwoord.


In de binnenstad zijn er tal van opties om voor een schappelijk bedrag een leuke outfit te scoren of een mooi eigenzinnig cadeau. Bij deze unieke tweedehands zaken kun je goed scoren, zonder gewetenswroeging en een lege portemonnee. Winkels zoals deze die zijn vormgegeven door de bevlogen en betrokken Almelose ondernemers geven de stad kleur. De winkels hieronder bevinden zich in het intieme en warme stadsgebied Rondje Noord.

Amélie.

Aan de Molenstraat 23, op de hoek van de Oranjestraat, vind je Amélie. Deze winkel verkoopt stijlvolle tweedehands kleding die goed van kwaliteit is. Zonde om weg te gooien. Zo bieden zij merken aan zoals bijvoorbeeld Armani, Dior en Ralph Lauren. Amélie is woensdag t/m vrijdag tussen 10:00 en 17:30 geopend en zaterdag van 11:00 t/m 17:00.

Dots.

Eigenzinnig en kunstzinnig. Bij Galerie Dots word je verzekerd van een kleurrijk cadeau. Zoek je een bijzonder cadeau voor het interieur of een eigenzinnig kunststuk? Kom dan langs bij Dots. Ze zijn geopend van donderdag t/m zaterdag en respectievelijk tussen 12:00 en 18:00 en 10:00 en 17:00 aan de karakteristieke Doelenstraat 27.

Pom & Floor.

'Pom & Floor is een winkel voor hippe kinderen en hun slimme ouders!' Hoezo slim? Omdat je aan kinderkleding niet veel hoeft uit te geven, zelfs niet als kerstcadeau. Even door de wasmachine, leuk inpakken met een mooi kaartje eraan en klaar is kees. Pom & Floor is een tweedehands veteraan die zich al zo'n 30 jaar in de binnenstad bevindt. Ze zijn van dinsdag t/m vrijdag geopend van 9:00 tot 17:00 en op de zaterdag van 10:00 en 17:00. De winkel bevindt zich aan de Doelenstraat 23, vlakbij Dots dus. 

PUF.

Pop-Up Fintage (met een F) is een tijdelijke winkel met tweedehands damesmode die door drie vriendinnen wordt gerund. Hier kun je die mooie kerstoutfit scoren zonder al te diep in de buidel te hoeven tasten. De winkel zal tot april 2024 geopend zijn en heeft al het één en ander ingezameld aan mode. Nieuwsgierig? Je bent welkom van donderdag t/m zaterdag van 11:00 en 17:00.