:

Koningsnacht in Almelo

Elk jaar kijken duizenden Almeloërs reikhalzend uit naar Koningsdag. Als het weer meezit, wordt het een zonovergoten feest met muziek, lekker eten, de welbekende vrijmarkt en vele evenementen. Waar Koningsdag een landelijk feest is voor het hele gezin, is Koningsnacht de nachtelijke tegenhanger voor de kroegtijgers en feestbeesten. Een soort kerstmiddag, maar dan in de avonduren.  


In Almelo zijn er een aantal locaties waar je Koningsnacht kan vieren voor als één dag feest niet genoeg is.  

Bij de bekende uitvalsbasis café de Stam kunnen de rockliefhebbers hun hart ophalen. Coverband Huphter trakteert je 26 april op nummers van onder andere Pearl Jam, AC/DC en de Foo FightersHet concert start vanaf 21:30 en is gratis. 

Bij Proeflokaal België gaat het er iets minder hard aan toe. Bluesband Sugar Ditch Alley neemt je vanaf 21:00 mee in een sfeervolle avond vol gezelligheid. Ook dit concert is gratis.  

In The Little Church wordt ook opgetreden. De Zuid-Afrikaanse rockfanaat Dilana Smith treedt dan op met haar band die het publiek voorziet van veelzijdige klanken. Kaarten kosten 23,50 in de voorverkoop en zijn hier verkrijgbaar.