:

Uitgelicht: het Wevershuisje

Midden in de stad bevindt zich aan de Kerkengang 5 een verborgen pareltje. Een huis waarvan velen hebben gehoord, maar nog niet iedereen precies weet hoe het eruit ziet of het heeft bezocht. Het is het Wevershuisje, een historische 17de-eeuwse stadsboerderij waar vroeger in de winter werd gewoven en gesponnen om wat bij te verdienen 




Het is een historisch overblijfsel uit Almelo's textielverleden, nog ver voor deze een vrije val maakte door goedkopere productie in het buitenland in de jaren ‘60. 


In het Wevershuisje is oud ambacht nog zichtbaar en tastbaar. Er is een permanente expositie genaamd ‘Van Vlas tot Linnen’. De betrokken vrijwilligers zijn graag bereid om je uit te leggen hoe dit weefproces in z'n werk ging en je rond te leiden in een stukje tastbare geschiedenis.  


Het Wevershuisje is geopend van woensdag t/m zaterdag tussen 12:00 en 16:00. 


Voor eenieder die liever in beweging, worden er ook stadswandelingen vanuit het Wevershuisje georganiseerd. Deze duren zo'n anderhalf uur en leiden je langs allerlei bijzonderheden in het centrum. Meer weten? Klik op deze link en hopelijk tot gauw!